Welkom bij de G-ploeg !

In september 2015 startte BBC Okido een G-werking op. Elke zaterdagochtend brengen Heleen, Massimo en Inez de beginselen van basket bij aan een ploeg enthousiaste G-atleten.

Naast hun kennis van het basketbal, hebben ze ook ervaring in het bijzonder onderwijs, zijn ze vertrouwd met basket voor kinderen en hebben ze speciale aandacht voor mensen met een handicap. Het ideale trio dus om een G-ploeg te leiden. Tijdens het eerste seizoen volgden vijf gemotiveerde spelers de trainingen. Bij aanvang van het tweede seizoen mocht BBC Okido echter al vijf spelers meer verwelkomen.

Onze G-atleten krijgen ook kansen om wedstrijden te spelen

Van de eerste wedstrijd die onze G-basketballers speelden, maakte de club een heus basketgala. G-team BBC Okido haalde daarmee de krant en ook regionale zender RTV maakte er een verslag van. Er wordt naar gestreefd om elke maand een vriendschappelijke wedstrijd of een tornooi te spelen.

De G-basketballers halen veel uit de trainingen en wedstrijden. Sommige spelers zijn motorisch sterk geëvolueerd sinds ze basketten. Ook mooi om zien is dat de spelers zich thuis voelen in onze club. Ze spreken geregeld via sociale media af om naar de eerste ploeg te gaan kijken. Zo horen ze er helemaal bij.

G-team Okido is Arendonks Sportfiguur van het jaar

De inspanningen van onze club lonen en gaan niet onopgemerkt voorbij. Het G-team Okido werd immers verkozen tot Sportfiguur van het jaar 2016 in onze gemeente.

G-basket iets voor U?

U wil graag meer weten over G-basket? Aarzel niet en neem contact op met onze G-coördinator Dirk Geenen.
Of breng een bezoekje aan onze wekelijkse trainingen vanaf september: elke zaterdag van 10 tot 11:30u in ‘Sportschuurke’ van Basisschool St-Clara op de Kloosterbaan te Arendonk.