Bij Okido gaat het niet altijd om basketbal. Het gaat wel altijd om onze jeugd.
In dat opzicht zijn we niet zomaar een basketbalclub.

Wij geloven dat er in de kempen, in Arendonk, erg bijzondere mensen opgroeien. Mensen die gedreven worden door dingen als werklust, samenwerken en vooral veel humor. Plezier maken is erg belangrijk voor ons. Okido wil erover waken dat die waarden niet verloren gaan. We doen dat met een sport die perfect bij die waarden aansluit.

Wij geven de jeugd van Arendonk en omliggende dorpen daarom de kans om plezier te maken met één van de meest complete sporten ter wereld, zowel fysiek als mentaal. Een goed basketbalspeler combineert atletisch vermogen met tactisch spelinzicht en zelfbeheersing. En nog beter basketspeler neemt razendsnel de juiste beslissing in het belang van het team.

Samen met hun families maken onze spelers deel uit van onze club, waar ze leren hoe je mits voorbereiding, discipline en zelfrelativering kan slagen, ook in het leven. Want wat je op het basketbalveld leert, neem je je hele leven mee. Binnen onze jeugdteams ontstaan de meeste hechte vriendschappen.

Naast wekelijkse trainingen laten we spelers gaandeweg kennismaken met competitiesport, vaak tot ze zelf kinderen hebben. We richtten basketbalkampen in om de groeper dichter bij elkaar te brengen, hun technische vaardigheden en tactische inzichten doelgericht bij te schaven. We leren kinderen om samen hetzelfde doel na te streven en daarbij hopen plezier te maken. Dat is wellicht de reden waarom we zelfs de oudere spelers niet hoeven te betalen.

Okido is een Arendonkse basketbalfamilie.